Confetti @YourOffice

Maakte jij vroeger voor carnaval ook zelf confetti? Pak nu ook maar vast de perforator uit je bureaula! Want ik vertel je graag waarom digitaliseren van je ‘papierwinkel’ een feestje is. Zo houdt je tijd over om een (carnavalsfeestje) te vieren!

  1. Kostenbesparend

Nederlanders zijn er erg goed in: op de kleintjes letten …. Maar sta jij wel eens stil hoeveel geld je kunt besparen door digitaal te archiveren? Zo hoef je minder (of zelfs geen) toners of papier voor je printers te kopen. Daarmee bespaar je stiekem best veel geld. Zeker als je je realiseert dat een harde schijf goedkoper is dan fysieke opslagruimte. Je betaalt namelijk niet alleen voor ordners, maar ook voor de ruimte die ze innemen. Een groot mappenarchief kost letterlijk en figuurlijk veel ruimte. Een andere ‘winstpakker’ is de snelheid waarmee je in een digitaal archief zaken terug kunt vinden. Met een simpele zoekfunctie kunnen medewerkers sneller, gemakkelijker documenten terugvinden. Daarmee kunnen ze efficiënter werken!

  1. Informatie altijd en overal beschikbaar

Flexibel werken is in opkomst en de ‘thuiswerkdag’ is in opmars. Maar dan moeten medewerkers wel overal en altijd over de juiste informatie kunnen beschikken. Digitalisering heeft daarin de hoofdrol. Daarmee is informatie vanuit meerdere locaties te benaderen. Bovendien kun je eenvoudig en snel de juiste gegevens delen met anderen, zoals leveranciers, klanten en stakeholders. En nog een voordeel: digitale gegevens zijn compatible met andere software, pakketten of systemen.

  1. Milieuvriendelijk

Papierloos werken is milieuvriendelijker, omdat er veel minder papier verbruikt wordt. De milieuwinst zit niet alleen in de papierbesparing. Printers verbruiken relatief veel energie en inkt. Door minder of niet te printen bespaar je dus ook op je energiekosten en verminder je je CO2-uitstoot. En ook belangrijk: printers stoten vaak fijnstofdeeltjes uit. Minder printen zorgt dus ook nog eens letterlijk voor een beter werkmilieu!

Met minder papier wordt je werk een groter feestje. En ook fijn: je houdt met minder geld meer tijd over. Om carnaval te vieren bijvoorbeeld ?. Wil je meer werk maken van structuur@youroffice? Dan sta ik je graag met raad én daad terzijde, óók tijdens carnaval!