vijfkeerbeter@youroffice!

Add To Office Support bestaat vijf jaar! In die tijd heb ik al veel organisaties mogen helpen met het structureren van hun administratieve processen. In vijf blogs vertellen opdrachtgevers waarom dat vijf keer beter werkt. In dit vierde blog geef ik het woord aan Erik Kuijpers, Sales Manager / Eigenaar bij Recornect.

  

  1. Structuur geeft de ruimte om te groeien

Vanaf 2014 zorgen we me onze speciale mediawall voor de-escalatie in de psychiatrische zorg. Recornect heeft dit product zelf ontwikkeld en we geloven oprecht dat het meerwaarde heeft in de zorg. Na de startup van ons bedrijf lag mijn aandacht vooral op het vinden van klanten. Interne administratie, verslaglegging en overleg met collega’s schoten er wel eens bij in. Dat bleek een struikelblok toen onze omzet steeg. Tijdens een coachingtraject realiseerde we ons dat  de interne werkprocessen verbetering verdienden om zo onze scaleup te laten slagen. Het inzicht dat interne structuur ruimte geeft om te groeien was een echte eyeopener.

  1. Kies voor een praktische oplossing

Bij Recornect zijn we echte aanpakkers. En dus zochten we een praktische oplossing om onze interne werkprocessen te professionaliseren. Via ons netwerk kregen we de gouden tip om Petri eens te bellen. Tijdens de eerste kennismaking bleek dat ze helemaal begreep wat we wilden en nodig hadden. Ze kwam met praktische voorbeelden, zonder uitgebreide analyse of lang voortraject. Die hands-on mentaliteit past helemaal bij ons.

3. Geef jezelf tijd en ruimte

Petri nam praktisch werk uit handen. Maar haar meerwaarde zat vooral in het verbeteren van processen. Het klinkt misschien vreemd voor een technologisch bedrijf, maar we lieten echt kansen liggen in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Petri heeft daarvoor in een praktisch plan van aanpak de tools, structuur en werkwijze aangedragen. En ook belangrijk: ze heeft ons ‘opgevoed’  om zo te werken.  Daardoor kosten ‘bijzaken’ me nu minder tijd en is de backoffice toch goed georganiseerd. Grootste winst is dat ik nu veel meer tijd en ruimte heb om ons bedrijf te besturen. 

  1. Deel je successen én je zorgen

Processen zijn belangrijk, maar uiteindelijk blijft alles mensenwerk. Juist dat menselijke aspect was voor mij belangrijk. Petri sloot perfect aan bij onze beleving en kan goed luisteren. In moeilijke tijden bleef ze mij altijd vanuit een menselijk perspectief zien. Daardoor ontstond een sterk ‘wijgevoel’ in een periode die voor mij eenzaam was als het ging om het dragen van een aantal bedrijfszorgen. Het feit dat je bij Petri je successen én zorgen neer kunt leggen zegt alles over integriteit, inlevingsvermogen en betrouwbaarheid.  

  1. Bestuur je bedrijf bewust

Petri heeft een stevig basis voor onze backoffice gelegd. Ze zorgde dat haar structuur en werkwijze overdraagbaar zijn. Dat speelde een belangrijke rol bij het aannemen van een nieuwe collega voor de backoffice. Ook bij werving en selectie speelde Petri een belangrijke rol. Het feit dat we via haar netwerk een nieuwe collega hebben gevonden zegt alles over haar mentaliteit en collegialiteit. Ze heeft me laten inzien hoe door structuur tijd, ruimte en overzicht krijgt om je bedrijf bewust te sturen. Zo heeft ze me heel natuurlijk ondersteund in de groei van ons bedrijf, maar ook in mijn persoonlijke groei.